Udluftning

Hvor ofte skal der luftes ud?

Når vi opholder, sover, leger, laver mad, etc., i vores bolig vil en gennemsnitsfamilie afgive omkring 10-15 liter vand i døgnet gennem sved, vejrtrækning, badning, madlavning og tøjvask. Denne fugt afgives til luften i boligen, og for at få et godt indeklima er det vigtigt at denne fugt fjernes fra boligen.

Hvis man ikke får luftet ud, og får fjernet den fugtige luft, øger man risikoen for skimmelvækst og andre dårligdomme.

Derfor anbefaler vi at der luftes ud 2-3 gange i døgnet, dvs. gerne om morgen og aften, og i løbet af dagen hvis muligt. Som minimum om morgenen efter natten, og igen om aftenen inden sengetid.

Hvordan skal der luftes ud?

Det er vigtigt at der hver gang lukkes godt op for vinduerne, så der bliver gennemtræk, og gerne i op til 10 min. Husk at skrue ned for radiatorerne imens! Du skal ikke være nervøs for at huset bliver afkølet, da det kun er luften som afkøles og ikke selve huset.

Er der andet der kan gøres?

Det er en god idé med ventilatorer, ventiler i vinduer, o.lign., som skifter luften i løbet af dagen, ved at sende frisk luft ind i boligen. I rum med høj luftfugtighed som bad, køkken og vaskerum vil det også være godt at sikre god udluftning.

Du kan også installere en centralstøvsuger som også kan være med til at forbedre indeklima, hvor også genvex anlæg, og luft-til-luft varmepumper er også tiltag som kan forbedre dit indeklima.

Kontakt os meget gerne for at høre mere om hvordan vi kan hjælpe med at forbedre dit indeklima.

SundtHus.dk
Halgårdvej 11
7500 Holstebro

Email:    mail@sundthus.dk
Telefon: 7020 4005


SundtHus.dk   |   Halgårdvej 11   |   7500 Holstebro   |   Tlf: 88 44 22 88   |   CVR: 35 24 34 45   |   mail@sundthus.dk