Ventilation

I et hvert hus er det vigtigt, at der er en god ventilation, som sørger for at skifte luften, så indeklimaet holdes friskt, hvilket er meget vigtigt for vores velbefindende. Der er dog forskel på, hvordan man skal ventilere sit hus.

Ventilation i ældre huse

Et hus af ældre dato er ikke 100 % tæt, og sørger derfor på sin vis selv for udluftningen gennem utætheder i vinduesrammer, furer osv. Det er dog vigtigt, at man stadig husker at foretage hyppig og reel ventilation af huset. Huset ventileres eksempelvis ved at lufte kraftigt ud i 5 minutter 2-3 gange om dagen.

Ventilation i nye huse

Et nybygget hus er bygget efter helt andre regler for energispild. Et nyt hus er således meget mere tæt, hvilket er godt for energiforbruget idet varmen eksempelvis holdes bedre i huset. Derimod stiller et nyt hus større krav til ventilation, idet luften ikke løbende skiftes gennem revner og sprækker. Det er derfor meget vigtigt, at man er konsekvent med ventilationen i huset for at sikre et godt indeklima. Man kan enten vælge, at ventilere ved hjælp af hyppige udluftninger, minimum 5 minutter 2-3 gange om dagen. Denne form for ventilation ødelægger dog lidt af tanke bag de energirigtige nybyggerier, idet man ved ventilation med gennemtræk mister noget af varmen. Et godt alternativ til manuel ventilation er Genvex ventilation.

Genvex ventilation

Med et Genvex ventilationsanlæg er du sikret en optimal ventilation af din bolig, uafhængigt af vind og vejr. Genvex ventilationsanlægget styrer selv luftudskiftningen og sikrer en høj varmegenvinding. Med Genvex ventilation er du sikret et optimalt indemiljø med hyppig luftudskiftning samtidig med, at du sparer på varmeregningen.

Læs mere om Genvex.

SundtHus.dk   |   Halgårdvej 11   |   7500 Holstebro   |   Tlf: 88 44 22 88   |   CVR: 35 24 34 45   |   mail@sundthus.dk